Search
Close this search box.

Ostvarena suradnja s Europskom udrugom studenata:ica prava (ELSA)

Podijeli

Ostvarili smo suradnju s Europskom udrugom studenata prava – ELSA na njihovom projektu Rule of Law Education (ROLE).

ELSA (Europska udruga studenata prava) najveća je svjetska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika, osnovana 1981. u Beču.

ELSA Hrvatska osnovana je 1992., a čine ju 4 lokalne grupe: ELSA Rijeka, ELSA Osijek, ELSA Split i ELSA Zagreb.

ROLE je program interaktivnog izvanškolskog obrazovanja u kojem studenti:ce prava i mladi:e pravnici:e članovi ELSA-e neformalnim metodama rada prezentiraju učenicima srednjih škola kratak kurikulum o vladavini prava.

ZZa vikend 4. i 5. ožujka kad je započeo trening za ROLE trenere i trenerice, najavili smo i započeli nadamo se dugoročnu suradnju s ELSA članovima i članicama u promicanju pravne pismenosti. Predstavljanje projekta podržale su i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, pedagoginja Mara Sesar,  predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj te Alumni članovi.

Izuzetno nam je drago podržati ovaj projekt koji je komplementaran s našim projektom Pravo u svakodnevici, koji smo ukratko i predstavili studentima:cama u uvodnom predavanju. Nadamo se da ćemo u budućnosti uspješno surađivati te zajednički promicati vrijednost i važnost pravne pismenosti.

 Hvala i timu ELSA Hrvatska, što nas je prepoznao kao vrijednog partnera prema zajedničkim ciljevima!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.