Nova publikacija: Kako s učenicima razgovarati o imovinskim karticama

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nastava Građanskog odgoja i obrazovanja mora biti aktualna kako bi učenici mogli razumjeti aktualna događanja, naučiti nešto novoga, ali i iskazati svoje mišljenje o događanjima koja su predmet svakodnevnih rasprava.

U sklopu našeg niza “Kako s učenicima razgovarati o…” izradili smo novu publikaciju – “Kako s učenicima razgovarati o imovinskim karticama”. Ovo je šesta zbirka nastavnih priprema o aktualnim društvenim temama od 2015. godine kada smo počeli na ovakav način obrađivati aktualne teme i poticati odgojno-obrazovne radnike da ih obrađuju zajedno s učenicima.

Cilj ove publikacije je približiti imovinsku karticu kao alat sprečavanja sukoba interesa i prevencije korupcije. Zbirka se sastoji od tri nastavne pripreme. Prva nastavna priprema ima za cilj upoznati učenike s pojmovima javnog i privatnog interesa, druga želi pokazati učenicima važnost imovinske kartice u sprečavanju sukoba interesa, a treća upoznaje učenike s imovinskom karticom i njenim sadržajem.

Publikacija se može preuzeti s ove poveznice.

Pozivamo kolegice i kolege koji budu provodili aktivnosti u škole, a koje su inspirirane ovom zbirkom da nam jave dojmove učenica i učenika kao i svoj stručni komentar.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.