Search
Close this search box.

Objavili smo publikaciju infografika lako razumljivih odredbi Europske unije

Podijeli

Preuzmite publikaciju OVDJE.

Tijekom projekta READY: pristupačniji europski jezik za mlade razvili smo publikaciju lako čitljivih odredbi EU-a za mlade koja je objaviljena u listopadu. U periodu ,,#1EU Ready to Read: Spremni:e za čitanje’, tijekom seminara u Zagrebu, Strasbourgu i Lucci te lokalnim aktivnostima oblikovali smo publikaciju koja približava jezik EU-a mladima.

Kako bi odredbe ‘prevedene’ na lako razumljiv jezik bile još lakše za korištenje, sudionici:e projekta su prošli:e edukaciju izrade infografika te potom samostalno oblikovali:e infografike koje objašnjavaju osnovne pojmove EU-a na jednostavan način blizak svojim vršnjacima i vršnjakinjama. Dizajn infografika izrađivao se u periodu ,,2EU Ready to See: Spremni:e za razumijevanje” te su infografike izrađene u nekoliko verzija: nedigitalnoj i kasnije digitalnoj uz prateće objašnjenje. Objašnjenje povezuje vizual i odredbe EU-a na koju se odnosi.

Ova publikacija infografika prateća je prethodnoj publikaciji Odredbi a podijeljena je u poglavlja:  „Razumijevanje Europske unije“, „Zabrana diskriminacije i građanstvo Europske unije“, „Sloboda kretanja osoba u području slobode, sigurnosti i pravde“, „Zapošljivost i socijalna sigurnost“, „Okoliš “, i „Euro”.

Publikacija je dostupna na engleskom i hrvatskom jeziku te je izrađena još i na francuskom, grčkom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Srdačno zahvaljujemo svim mladim osobama koje su svojim idejama, znanjem i radom zajedno s nama kreirale infografike i publikaciju! Nadamo se da će vam biti pomoć u približavanju i razumijevanju  Europske unije.

Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa te se provodi do veljače 2024. godine.

Ovdje možete pronaći i preuzeti sve infografike iz publikacije:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.