Održan partnerski sastanak na projektu “ProFile”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja i Osnovna škola Marije Jurić Zagorke iz Vrbovca bili su domaćini partnerskog sastanka na projektu “ProFiLE: promocija financijske pismenosti u Europi” koji se održao 28. i 29. travnja 2022. Partneri iz Ujedinjene Kraljevine, Italije i Mađarske imali su priliku na sastanku raspraviti dosadašnje rezultate projekta, te pripremiti i dogovoriti daljnje aktivnosti.

Prvi dio sastanka održan je u Vrbovcu, u prostorima škole. Partneri su tijekom sastanaka raspravili nastavne materijale koji su objavljeni te su dogovorene daljnje aktivnosti vezane za prilagodbu nastavnih materijala, osobito aplikacije koja služi za poučavanje financijske pismenosti na način da učenike izlaže stvarnim situacijama u kojima trebaju donositi odluke. Također, partneri su raspravili rezultate istraživanja s učiteljima iz četiri države o učinkovitosti nastavnih materijala.

Drugi dio sastanka održan je u Zagrebu, a glavna tema sastanaka bila je diseminacija i dijeljenje rezultata projekta u narednim mjesecima do kraja razdoblja provedbe projekta. Naime, u svakoj od država sudionica bit će održani događaji s ciljem upoznavanja učitelja i šire javnosti o nastavnim materijalima koji su nastali provedbom projekta, a partneri će također provesti i aktivnosti dijeljenja materijala putem društvenih mreža.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.