Projekti

Lead for Eco Justice

Projektom ‘Lead for Eco – Justice’ razvit će se modeli školske kulture utemeljene na vrijednostima eko pravde kroz izgradnju kapaciteta školskog vodstva. Kroz program profesionalnog razvoja za dionike:ice školskih timova oni:e će se educirati i osnažiti za razvijanje modela uključive, raznovrsne i demokratske školske kulture usmjerene na vrijednosti koje su najpoštenije prema svim živim bićima. Projekt promiče ostvarivu i održivu zelenu tranziciju škola temeljenu na vrijednostima eko pravde i u skladu sa spremnošću škole na promjene.

Za postizanje cilja u sklopu projekta provodit će se sljedeće aktivnosti:

  1. Razvijanje i provedba programa stručnog usavršavanja: ‘Lead for Eco – Justice’ za školske timove za stvaranje školske kulture temeljene na eko pravdi.
  2. Razvijanje i pilotiranje alata samoprocjene za spremnost škole za promjenu u model utemeljen na eko pravdi.
  3. Razvijanje i provedba školskih planova za uvođenje modela školske kulture temeljenog na eko pravdi.

 

Rezultat projekta ‘Lead for Eco Justice’ bit će razvijena baza znanja za obrazovne stručnjake:inje koja će ih podržavati u daljnjoj prilagodbi školskih aktivnosti načelima eko pravde i održivom načinu življenja.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1.10.2023. – 30.9.2026.

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.