Search
Close this search box.

Održano završno predstavljanje projekta „Let’s Talk“ – pričajmo i djelujmo rodno osjetljivo pri zaštiti mentalnog zdravlja mladih

Podijeli

Kako razvijati rodno osjetljiv pristup mentalnom zdravlju mladih? I što to uopće znači? Koje kompetencije osobe koje rade s mladima trebaju imati da bi adekvatno radile na podržavanju i zaštiti mentalnog zdravlja mladih?

Na odgovorima na ova, i brojna druga pitanja, radili smo zadnje dvije godine kroz međunarodni Erasmus+ projekt „Let’s Talk“. Projekt s krajem godine završava, pa smo i završne rezultate predstavili 21. studenog u Zagrebu kroz edukativni susret, radionicu i predavanje. Na susretu smo okupili raznoliku grupu od više od 30 stručnjaka i stručnjakinja u području rada s mladima – predstavnika:ca udruga koji se bave zaštitom mentalnog zdravlja, rodnom tematikom, udruga mladih, odgojno-obrazovnih ustanova, Ureda pučke pravobraniteljice, Ureda pravobraniteljice za djecu te Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Školska psihologinja i psihoterapeutkinja Marija Roth Jelisavčić koja radi s mladima i u školi i u privatnoj praksi te je aktivno sudjelovala u provedbi projekta, okupljenima je održala predavanje o rodno osjetljivom pristupu mentalnom zdravlju mladih u školskom kontekstu. U nastavku su Marina Brkić i Jelena Perak iz Foruma za slobodu odgoja predstavile detaljnije rezultate i saznanja projekta – istraživanje o potrebama mladih, platformu za dijeljenje rezultata, informiranje i educiranje, program obuke za osobe koje rade s mladima, kao i dvije važne publikacije – priručnik u radu s mladima te radnu bilježnicu „Nitko nije kao ti“ za koju smo prikupili i vrijedne povratne informacije o mogućnostima prilagodbe.

Konačno, navodimo i neke od osvrta iz anonimnih evaluacijskih upitnika o samom susretu.

Samo nastavite ovako!

Hvala FSO na odličnom projektu, za mlade radimo najbolje kad ih pitamo što i oni misle!

Odlično!; Zanimljivo i upotrebljivo; Kvalitetan pristup, izvrsni ste kao i uvijek!

Hvala na korisnim materijalima; Bilo je zanimljivo; Korisno i primjenjivo!

Volim vaše edukacije jer uvijek saznam nešto novo i prikupim materijale za rad.

Sve navedene rezultate i cijeli projekt možete pogledati i preuzeti na stranici projekta https://letstalk-project.eu/ ili Forumovoj stranici ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.