Search
Close this search box.

Okrugli stol o klimatskim promjenama u Slavonskom Brodu

Podijeli

Brodsko ekološko društvo (BED) i mreža METAR pozivaju Vas na
Okrugli stol o
Šestom izvješću o klimatskim promjenama Međuvladinog panela o klimatskim promjenama
17. svibnja 2023. g. od 10.30 sati do 12 sati
U dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod

U okviru projekta Metar do bolje klime održat će se Okrugli stol o Šestom izvješću o klimatskim promjenama Međuvladinog panela o klimatskim promjenama. Predstavit će se dosadašnji rad Međuvladinog panela o klimatskim promjenama, te sažetak šestog izvješća o klimatskim promjenama koje je obuhvatilo nekoliko različitih izvješća o utjecajima, prilagodbi i ranjivost na klimatske promjene te ublažavanju klimatskih promjena.

Klimatske promjene se neminovno događaju o čemu svakodnevno svjedoči promjene u vremenu – nestabilno vrijeme, sušni periodi, nedovoljno kiše, ekstremne temperature koje posljedično utječu na sve aspekte našeg života, od načina stanovanja do putovanja ili uzgoja i pripreme hrane. Izvještaj upravo daje neke od naznaka promjena koje se događaju, ali i prijedloga kako se na pojedine promjene možemo prilagoditi ili ih ublažiti.

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i saznate što već danas možete učiniti kako biste pozitivno utjecali na zaustavljanje klimatskih promjena i na povećanje kvalitete sebi, ali i generacijama koje dolaze iza nas.


Projekt METAR – Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj provodi udruga DOOR uz partnerske organizacije,  Brodsko ekološko društvo-BED, Eko-Zadar, Zelena Istra, Zelena akcija,  Forum za slobodu odgoja, Terra Hub, Institut za političku ekologiju, Fakultet elektronike i računarstva iz Zagreba, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu te Grad Zagreb. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.599.995,32 HRK..

 
Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost partnera projekta METAR.
Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.