Počeo je projekt „Škole podrške“ u Sisačko-moslavačkoj županiji

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Izuzetno nam je drago što smo u suradnji s UNICEF Hrvatska pokrenuli projekt edukacije učitelja i podrške školama na području Sisačko-moslavačke županije s ciljem razvoja socio-emocionalnih kompetencija djece i mladih i jačanja njihove otpornosti na krizna stanja i stres.

Škole na ovom područje suočavaju se s dvostrukom krizom, i nakon prvotnih intervencija psihološke i humanitarne pomoći, želja nam je razvijati dugoročniju podršku koja će omogućiti učiteljima i stručnim suradnicima kvalitetniji rad s učenicima u području razvoja osobnih i socijalnih vještina.

Trenutno je u tijeku prijava škola u projekt i uspostavljanje projektnih timova (u 20 škola) koji će sudjelovati u i raditi na projektnim aktivnostima, kao i ispitivanje njihovih stvarnih potreba i potreba njihovih učenika i roditelja. Do kraja školske godine slijedi i zajedničko virtualno okupljanje, a početkom iduće šk. godine krećemo u obuhvatniju edukaciju.

Radit ćemo i na razvoju novih materijala za rad s učenicima, a cilj nam je u projekt uključiti i vanjske stručnjake s područja mentalnog zdravlja kako bismo što bolje odgovarali na potrebe svih dionika škola u ovom kontekstu. Uključivanje i savjetovanje s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Sisačko-moslavačkom županijom te lokalnim upravama i relevantnim institucijama pružit će projektu dodatnu podršku i održivost. Više o projektnim aktivnosti čitajte u našim nadolazećim vijestima i na našem webu.

Više o projektu pročitajte ovdje.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.