Search
Close this search box.

Poziv na stručni skup „Jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ 19. svibnja 2023. godine

Podijeli

Pozivamo vas na stručni skup projekta „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ 19. svibnja 2023. godine u Kući Europe, ulica Augusta Cesarca 4, 10000, Zagreb.

Iako će Republika Hrvatska uskoro obilježiti desetu godišnjicu članstva u Europskoj uniji, za brojne su građane i građanke, uključujući one zaposlene u odgojno-obrazovnom sustavu, teme vezane za Europsku uniju i dalje izazovne. Nastavnice i nastavnici, ravnatelji i ravnateljice imaju značajnu ulogu u poučavanju o europskim temama što zahtjeva njihov angažman i educiranje o navedenom području, a vrlo često se sve navedeno svodi na njihovu motivaciju te entuzijazam.

Vođeni tom namjerom, posljednje tri godine smo nastojali nastavnicama i nastavnicima osigurati niz dostupnih resursa o Europskoj uniji, kreirali smo nastavne materijale kako bismo olakšali poučavanje mladih o EU temama, ali i obogatili znanja nastavnika i nastavnica o europskim temama.

Stoga vas pozivamo na stručni skup povodom završetka trogodišnjeg projekta „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“. Stručnim skupom ćemo predstaviti rezultate projekta te sudionicima:cama pružiti priliku da dobiju nove nastavne materijale za jačanje europske dimenzije u školama te radionicu na kojoj ćemo interaktivno približiti i učiti o Europskoj uniji.

Ako ste nastavnik/nastavnica koju interesiraju teme Europske unije, područje vam je novo , želite naučiti nešto novo ili ste u stalnoj potrazi za novim metodama, alatima, inspirativnim prijedlozima onda je ovaj događaj za vas. Pozvani su ravnatelji i ravnateljice koji žele naučiti kako temu Europske unije uvesti u škole, stručnjakinje i stručnjaci u području obrazovanja o EU-u, odgojno-obrazovni dionici i predstavnici lokalnih te nacionalnih tijela.

Program rada možete pronaći ovdje.

Prijave za sudjelovanje na stručnom skupu otvorene do 15. svibnja – prijavite se putem PRIJAVNOG OBRASCA.

Svi sudionici i sudionice će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Za provedbu projekta zaslužne su organizacije iz Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala i Hrvatske pod vodstvom organizacije Pistes-solidaires iz Francuske. Projekt je financiran iz Erasmus+ programa.

Za sve upite kontaktirajte Maju Šarić na msaric@fso.hr

Veselimo se susretu, druženju i razmjeni znanja!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.