Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Suradnja sa školama u travnju: rad na unaprjeđenju socio-emocionalnih kompetencija kroz školske preventivne programe

Podijeli

Brojne škole u Hrvatskoj razvijaju svoje preventivne programe kojima žele umanjiti ili spriječiti razne oblike društveno neprihvatljivog ponašanja ili nezdravih stilova života djece i mladih, ali i razvijati njihove socio-emocionalne kompetencije i tzv. „životne vještine“. Kako bi programe obogatili i dodatno se stručno usavršavali brojni odgojno-obrazovni djelatnici:e sudjelovali su tijekom travnja u edukacijama Foruma.

Tijekom proljetnog odmora za učenike 11. i 12. travnja djelatnici i djelatnice OŠ Đure Prejca iz Desinića učili su o osnovama rješavanja sukoba medijacijom. Tom prilikom naše trenerice Ana Šimić i Marina Brkić posjetile su ih i radile s njima u prostoru njihove škole u ugodnoj i dinamičnoj atmosferi. 

12. i 13. travnja pak trenerice Ana Munivrana i Eli Pijaca Plavšić održale su seminar „Sretno dijete“ za djelatnice i djelatnike OŠ Mala Subotica i to u Područnoj školi Držimurec Strelec. Kroz sva dana radile su na podučavanju sudionika:ca kako raditi na unaprjeđenju školskog okružja kako bi ono (p)ostalo podržavajuće i promicalo socijano-emocionalnu dobrobit i mentalno zdravlje svojih učenika:ca.

I veliki školski tim od preko 30 djelatnica i djelatnika OŠ Janka Leskovara u Pregradi 21. travnja sudjelovao je na prvom dijelu seminara „Sretno dijete“, dok nastavak čekaju krajem svibnja. S njima su na njihovom preventivnom programu i prijeko potrebnim socio-emocionalnim vještinama radile trenerice Višnja Pavlović i Ana Munivrana.

Također, u travnju je nova generacija školskih medijatora iz Zagreba i Splita završila svoju edukaciju – Napredni program medijacije i zaslužila svoj Certifikat za izmiritelje – dvije grupe vodile su Marina Brkić, Jelena Perak i Ana Munivrana.

Edukacijski travanj završili smo sa srednjoškolcima – održali smo radionicu Akademije vršnjačke medijacije za učenike i učenice III. gimnazije u Zagrebu. Trener Igor Salopek grupu je učenika i učenica podučavao osnovama medijacije kao uvod u njihovu izvannastavnu aktivnost vršnjačkih medijatora koju s njima nastavlja provoditi njihova pedagoginja Nada Žalac.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.