Search
Close this search box.

Poziv srednjoškolskim ravnateljima/cama na prijavu za sudjelovanje u II. akademiji za ravnatelje/ice

Podijeli

Forum za slobodu odgoja poziva ravnatelje/ice srednjih škola na prijavu za sudjelovanje u II. akademiji za ravnatelje/ice.

Želeći podržati i poduprijeti ravnateljice i ravnatelje u njihovom radu, Forum za slobodu odgoja razvio je program stručnog usavršavanja namijenjen upravo njima. Program je utemeljen na suvremenim domaćim i međunarodnim istraživanjima potreba ravnatelja (Gabršček i Roeders, 2013; Markočić Dekanić, Markuš Sandrić i Gregurović, 2019) kao i na dugogodišnjem iskustvu Foruma za slobodu odgoja u radu s odgojno-obrazovnim radnicima. Osim toga, program je dobio pozitivno mišljenje kako stručnjakinja i stručnjaka koji se bave vođenjem odgojno-obrazovnih ustanova tako i od praktičara.

II. akademija za ravnatelje se provodi u sklopu projekta „HEAD: Empowering School Principals for Inclusive School Culture”. Cilj projekta „HEAD: Empowering School Principals for Inclusive School Culture” profesionalizacija je ravnateljske pozicije kroz razvoj i provedbu programa stručnog usavršavanja za ravnatelje/ice u Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji. Središnja tema programa stručnog usavršavanje je inkluzivno obrazovanje i izgradnja inkluzivne školske kulture.

Program Akademije sastoji se od šest modula:

  1. modul: Upravljanje školom jasnom vizijom
  2. modul: Izgradnja inkluzivne školske kulture
  3. modul: Komunikacijom do kvalitete
  4. modul: Upravljanje ljudskim potencijalima u obrazovanju
  5. modul: Kurikulum kao izraz identiteta škole
  6. modul: Planiranje projekata i vidljivost škole

Druga Akademija za ravnatelje/ice posebnu će pozornost posvetiti izgradnji inkluzivne školske kulture. Tijekom Akademije konceptualizirat će se inkluzija i inkluzivna školska kultura, raspravljat će se o ulozi školskog vođenja u izgradnji inkluzivne kulture te će se kroz praktične primjere i dobre prakse podržati ravnatelje/ice u identificiranju i adresiranju određenih izazova u izgradnji inkluzivne školske kulture.

Poziv za sudjelovanje može se preuzeti ovdje, a prijavnica ovdje.

Prijave se primaju do 12. srpnja 2020. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.