Search
Close this search box.

Poziv za obrazovne djelatnice:ke Grada Zagreba: Osnovni seminar medijacije

Podijeli

U svom radu susrećete se sa sukobima u radu s učenicima, njihovim roditeljima, svojim kolegicama
i kolegama? Zbog čega su sukobi ponekad teški i čine se nerješivi? Kako možemo graditi bolje odnose u školi (i u životu) kroz kvalitetnu komunikaciju i konstruktivno rješavanje sukoba?


Saznajte na Osnovnom seminaru medijacije koji de se održati 7. i 8. studenog 2022. godine u Zagrebu.

Mislim da je seminar jako dobar i koristan, posebno jer radim s djecom i mladima i mislim da je jako važno da rano nauče kako komunicirati prilikom nekog sukoba, te ih naučiti određenim komunikacijskim vještinama koje će im pomoći da izbjegnu sukob.

Mislim da su kod ovakvih seminara i treninga najvažniji voditelji, a evo, što se tiče mog viđenja, vaši su pun pogodak!

Iz anonimnih evaluacija

Osnovni seminar medijacije opskrbljuje sudionike osnovnim znanjima i vještinama potrebnim za komunikaciju u sukobu i za rješavanje sukoba između dviju sukobljenih strana te za prenošenje ovih znanja na djecu i mlade. Obuhvaća temeljne komunikacijske vještine kao i vježbe rješavanja sukoba na konkretnim slučajevima pomoću igranja uloga. Detaljno su obrađeni koraci u procesu medijacije koji nude strukturu postupka i vode sukob prema razrješenju. Seminar je najkorisniji zbog vještina koje se stječu i koje se mogu vrlo brzo primijeniti, s posebnim naglaskom na etičke vrijednosti i principe.

Sudionici u sklopu seminara dobivaju i paket materijala „Možemo to riješiti“ koji uključuje priručnik i zbirku nastavnih priprema.


Trajanje edukacije: 12 sati (16 školskih sati)

Dinamika edukacije: Seminar u trajanju od dva dana (u uobičajeno radno vrijeme, prema naknadno definiranom rasporedu)


Način rada je u edukacijskoj grupi do 15 sudionika, uz metode prezentacije, grupnog razgovora, diskusije, radionica, vježbi i igranja uloga. Seminar je prepoznatljiv i po opuštenom i ugodnom ozračju koje potiče maksimalnu uključenost sudionika.


Uvjeti za potvrđivanje i vrsta potvrde: Polaznik/ica stječe pravo na potvrdu o stručnom usavršavanju sudjelovanjem na cijelom seminaru. Također, detaljni uvjeti sudjelovanja definirani su Općim uvjetima sudjelovanja u edukacijama FSO-a.

Način prijave: Potrebno je popuniti online prijavnicu koja se nalazi ovdje najkasnije do 25. listopada 2022.

Po prijavi, sudionici će mailom dobiti daljnje informacije o održavanju edukacije.

KONTAKT za više informacija: mnekic@fso.hr

Poziv u pdf obliku nalazi se ovdje.


Projekt „Mijenjajmo svijet medijacijom – jačanje osobnih i socijalnih vještina djece i mladih za nenasilno
rješavanje sukoba“
financijski podržava Grad Zagreb.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.