Ove godine Grad Zagreb otvara vrata kreativnom natječaju „Oboji svijet“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sigurno smo da ste već upoznati s Forumovim kreativnim natječajem Oboji svijet koji se provodi već dvanaestu godinu zaredom te poziva sve učenike i učiteljice, stručne suradnike i ravnateljice kao i odgajateljice i vrtićku djecu da promisle o prihvaćanju različitosti te s nama na kreativan način podijele svoje ideje, svoje viđenje postojećih izazova kao i kreativna rješenja. Vjerujemo da već marljivo radite na promišljanju što ćete ove godine poslati na naš kreativni natječaj te se izrazito veselimo svim radovima.

Ove je godine Grad Zagreb prepoznao vrijednost i važnost ovog kreativnog natječaja kroz projekt Oboji svijet! – misli, odluči, djeluj, uključi prijavljen na Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja promicanja ljudskih prava iz Proračuna Grada Zagreba za 2022.

Osim simboličnih nagrada za najbolje odabrane kreativne radove iz cijele Hrvatske, Grad Zagreb će osigurati i dvije edukacije za odgojno-obrazovne djelatnike i djelatnice iz zagrebačkih škola: Kutija promjene 8.11.2022. i Oboji svijet 25.11.2022. g., kako bi još kvalitetnije sa svojim učenicima i kolegicama mogli raditi na temama prihvaćanja različitosti, na poticanju kreativnog i kritičkog promišljanja, te na temama rodne ravnopravnosti.

Partneri u projektu su i Ured pravobraniteljice za djecu te Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova koji će popratiti provedbu projektnih aktivnosti te dati svoj doprinos kreativnom natječaju.

Uskoro očekujte više informacija o edukacijama, a sve vas još jednom pozivamo da i ove godine budete dijelom ove naše i vaše šarene i važne Oboji svijet priče te provedete ovaj natječaj u svojim školama, a izabrane radove proslijedite Forumu (više o natječaju saznajte na poveznici).

Obojimo svijet i ove godine šarenim bojama tolerancije!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.