Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Pozivamo vas na seminare “Sretno dijete” i “Osnovni seminar medijacije” u veljači

Podijeli

Pozivamo sve zainteresirane učiteljice i učitelje, stručne suradnice i suradnike, razrednike, voditelje školskih preventivnih programa i izvannastavnih aktivnosti, ravnatelje i ravnateljice ali i sve zainteresirane da se prijave na dvodnevne seminare stručnog usavršavanja „Sretno dijete – program za osobni i socijalni razvoj u školi“ i „Osnovni seminar medijacije“ u organizaciji Foruma za slobodu odgoja.

Seminari će se održati u Zagrebu, Učenički dom Marije Jambrišak, Opatička ulica 14 u terminima:

Sretno dijete – 21. i 22. veljače 2023. godine (od 9.30 do 15.00 sati oba dana)

Osnovni seminar medijacije – 23. i 24. veljače 2023. godine ( od 9.00 do 15.00 sati oba dana).

Kotizacija za navedene seminare iznosi 99,54€ + PDV / 750,00 kn + PDV (ukupno 124, 43€ / 937,50 kn), a obuhvaća priručnike i osvježenja za oba dana.

Sudionici i sudionice dobivaju i Potvrdu o stručnom usavršavanju.

Više informacija o aktualnim terminima seminara, te materijalima i voditeljicama možete pronaći na sljedećim linkovima: Sretno dijete i Osnovni seminar medijacije.Prijave za oba seminara su otvorene do 15. veljače, a možete se prijaviti na sljedećim linkovima:

Sretno dijete i Osnovni seminar medijacije.Više informacija o programima:

U programu „Sretno dijete“ potičemo i zalažemo se za važnost socio-emocionalnog učenja i socio-emocionalnih kompetencija koje smatramo presudnima za mentalno zdravlje i temeljem uspješnog razvoja djece i mladih te njihovog akademskog uspjeha. 

Školskim projektima „Sretno dijete“ osnažujemo kolektive za brigu o mentalnom zdravlju djece i mladih i razvoj njihovih socio-emocionalnih kompetencija.

Program „Sretno dijete“ povezan je i doprinosi ostvarivanju ishoda međupredmetne teme „Osobni i socijalni razvoj“.

Program „Medijacija“ aktivno istražuje i nudi odgovore na pitanja: Kako uspostaviti zdrave, iskrene i bliske odnose?, Kako jasnije i izravnije komunicirati te kako spriječiti, ali i riješiti sukobe kad se dogode?

Kroz program medijacije razvijamo kompetencije stručnjaka za rješavanje sukoba i upravljanje procesima sukoba u odnosima i zajednicama te njihove vještine vođenja grupnih procesa s naglaskom na komunikacijske vještine, miroljubivo rješavanje sukoba, razvoj i usvajanje asertivnih tehnika za rješavanje konflikta te razvoja suosjećanja i empatije.

Putem projekata školske medijacije osnažujemo djecu, odgojno-obrazovne djelatnike i čitave školske kolektive za prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju zajednice temeljene na principima nenasilne komunikacije, empatije i rješavanja sukoba.

Program „Medijacija“ povezan je i doprinosi ostvarivanju ishoda međupredmetne teme „Osobni i socijalni razvoj“.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.