Search
Close this search box.

Projekti

Mijenjajmo svijet medijacijom: jačanje osobnih i socijalnih vještina djece i mladih za nenasilno rješavanje sukoba

Projektom se osnažuju djeca i mladi – učenice i učenici partnerskih škola – za preuzimanje aktivne uloge unutar svoje lokalne zajednice u nenasilnom rješavanju sukoba. Navedeno se postiže jačanjem kapaciteta škola, odgojno-obrazovnih djelatnika te samih učenika i učenica u implementaciji vršnjačke medijacije – programa pozitivnog razvoja i prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladih.

Timovi sastavljeni od učiteljica, razrednika i razrednica te članova stručnih službi, prolaze kroz Osnovni seminar medijacije u kojem uče osnove komunikacije koja gradi i čuva odnose, metodu medijacije kao snažan alat izgradnje uključive zajednice te osnove implementacije medijacije u školsko okružje. Uz to, set materijala – priručnik, udžbenik i zbirka nastavnih priprema pomaže im u neposrednom radu s učenicima na međupredmetnoj temi Osobni i socijalni razvoj. Grupa učenika i učenica također prolazi edukaciju – radionicu Akademija vršnjačke medijacije, te zajedno sa školskim koordinatoricama razvija vršnjačku medijaciju u školi i prenosi znanje ostalim učenicima.

Također, osnažuju se stručnjaci u obiteljsko-pravnoj zaštiti te ih se umrežava i potiče na suradnju i razmjenu iskustava sa školama. Odgojno-obrazovni djelatnici/e i učenici/e tako se osposobljavaju za mirno rješavanje sukoba, za provođenje medijacije te su osnaženi za promociju medijacije unutar lokalne zajednice.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Marina Brkić, mbrkic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. lipnja 2020. – 31. svibnja 2021.

PROVODITELJI:

Nositelj
Forum za slobodu odgoja

Partneri
Osnovna škola Petra Zrinskog, Zagreb
Osnovna škola Zorke Sever, Popovača
Turističko-ugostiteljska škola Šibenik
Centar za socijalnu skrb Zagreb

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.