Sudjelovali smo na projektnim sastancima projekata „PROFILE“ i „MEGA“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Početak studenog je bio iznimno intenzivan na dvama projektima na kojima je Foruma za slobodu odgoja partnera.

Prvo je Mario Bajkuša sudjelovao na projektnom sastanku projekta „ProFiLE: promocija financijske pismenosti u Europi“ koji je održao 3. i 4. studenog 2021. u Budimpešti, a kojeg je organizirala partnerska organizacija Rogers Személyközpontú Oktatásért Alapítvány.

S obzirom na to da je ovo bio prvi sastanak uživo nakon sastanka u studenom 2019. godine, partneri su imali vrlo intenzivan dnevni red. Osim što je napravljen pregled do sada napravljeno te je raspravljena kvaliteta do sada ostvarenih rezultata, raspravljeni je i niz drugih pitanja koja su uzrokovana trenutnom situacijom u državama gdje se projekt provodi.

Posebna pozornost je posvećena aktivnostima u sljedećem razdoblju s obzirom na to da projekt završava krajem kolovoza 2022. te je stavljen poseban naglasak na aktivnostima dijeljenja i promocije postignutih rezultata gdje je svaki od partnera predložio svoj plan aktivnosti.

Projektni sastanak je završen s nadom da ćemo se vidjeti na sljedećem sastanku koji bi se trebao održati u Hrvatskoj.

Potom su Maja Šarić i Mario Bajkuša 9. i 10. studenoga predstavljali Forum za slobodu odgoja na projektnom sastanku u Pauu, Francuskoj gdje su se susreli s ostatkom projektnog tima Erasmus+ projekta „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“. Ovo je bio prvi susretu uživo od početka projekta u listopadu 2020. godine.

Odmah prilikom susreta smo razmijenili dojmove o dosadašnjem radu i u nekoliko rečenica istaknuli kako MEGA projekt odgovara na potrebe organizacija, ali i naših ciljanih skupina – odgojno-obrazovnih radnika:ca i škola.

Razgovarali smo o dosadašnjim projektnim rezultatima, izradi Bijele knjige o izazovima obrazovanja o Europskoj uniji u Hrvatskoj kao i mrežnog mjesta s materijalima o Europskoj uniji koju možete pronaći ovdje. Planirali smo daljnje korake za izradu e-modula i nastavnih materijala o Europskoj uniji za odgojno-obrazovne radnike:ice. Zajedničkim dogovorom, uspješno smo dogovorili vremensko razdoblje pred nama te podijelili zadatke i odgovornosti.

Uz veoma učinkovitu radnu atmosferu, posjet Pauu nam je pružio priliku da iskusimo dio francuske kulture življenja u ugodnom međunarodnom društvu naših partnera iz Portugala, Njemačke, Španjolske i Francuske. Hvala svim partnerima i Pistes Solidaireu na ugodnom iskustvu u njihovom gradu.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.