Završetak projekta “MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i  obrazovanja”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Održan je stručni skup povodom završetka trogodišnjeg projekta “MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja” u Kući Europe u Zagrebu, 19. svibnja. Na skupu su sudjelovale ravnatelji:ce i profesori/ce osnovnih i srednjih škola iz različitih dijelova Hrvatske, organizacije civilnog društva te studenti i studentice.


U uvodnom dijelu predstavljene su provedene aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta MEGA. Sudionici:e su pobliže upoznati:e s provedenim istraživanjem o izazovima poučavanja o Europskoj uniji u hrvatskim školama te predloženim metodama implementacije tema vezanih za Europsku uniju u odgojno-obrazovnim ustanovama. Nalazi su pokazali pozitivan pogled nastavnika.ca i učenika:ca na EU te je detektiran osjećaja nedovoljno znanja i vještine koji se javlja kod nastavnika koji se žele baviti ovom temom. Sadržaj EU tema u svakodnevnom obrazovanju nerijetko je rezultat interesa i motivacije nastavnika.

Upravo su radi toga predstavljeni nastavni materijali kreirani kako bismo olakšali poučavanje mladih o EU temama. Predstavljena je “Bijela knjiga o izazovima obrazovanja o EU-u u Hrvatskoj” te su sudionicima detaljnije pojašnjeni moduli za e-učenje te nastavne pripreme “Odaberi i podučavaj”. Više o tome možete saznati na mrežnoj stranici projekta: https://www.learningeurope.eu/


Netom nakon prezentiranja rezultata projekta, sudionici su imali priliku bolje se međusobno upoznati, razmijeniti metode i iskustva. U zanimljivim i dinamičnim radionicama grupnim su radom dolazili do rješenja te su provjerili svoje znanje o europskim temama. Završili smo EU kvizom te se nadamo da smo interaktivnim pristupom sudionicima približili teme vezane za Europsku uniju te ih učinili još zanimljivijima.

Zahvaljujemo svim sudionicama i sudionicima na participaciji te motivaciji da zajednički u svakodnevnom obrazovnom procesu uspješno približimo EU teme mladim generacijama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.