Zbirka nastavnih priprema uz priručnik “Učenik građanin”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U suradnji s provoditeljicama Građanskog odgoja i obrazovanja za školâ Grada Rijeke, Forum za slobodu odgoja izdaje zbirku nastavnih priprema uz priručnik “Učenik građanin” za 5. i 6. razred osnovne škole.

Nastavne pripreme prikupljene su i objavljene kao dodatna inspiracija svim učiteljicama i učiteljima koji:e provode Građanski odgoj i obrazovanje, ali i kao poticaj drugima da pristupe temama koje se nalaze u priručniku te uključe svoje učenike.

Ova publikacija je također i poziv da se u hrvatskom obrazovnom sustavu konačno krene sa sustavnim i kvalitetnim poučavanje bitnih tema Građanskog odgoja i obrazovanja jer ako želimo biti demokratsko društvo, onda budućim generacijama treba pružiti vrijeme i prostor da razviju stavove, usvoje vrijednosti, nauče znanja i steknu vještine koje su potrebne za život u takvom društvu.

Kako bi doprinijeli postizanju navedenih ciljeva, u sklopu projekta “Učimo ih za njihovu budućnost” dijelimo po jedan besplatan primjerak publikacije “Učenik građanin: zbirka prijedloga nastavnih priprema uz priručnik za Građanski odgoj i obrazovanje” učiteljicama i učiteljima koji već provode Građanski odgoj i obrazovanje, ali i učiteljicama i učiteljima koji:e žele provoditi Građanski odgoj i obrazovanje u 5. i 6. razredu osnovne škole. Također, želja nam je da ova publikacija dođe i do školskih knjižnica.

Pripremili smo 500 primjeraka ove publikacije koju ćemo besplatno dostaviti onima koji se prijave putem ovog obrasca.

Nadamo se da će ove nastavne pripreme biti još jedan korak prema pronalasku vlastitog mjesta u takvom odgojno-obrazovnom sustavu.


Projekt „Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole“ s provedbom je započeo u ožujku 2019. godine, a provodi ga Forum za slobodu odgoja s partnerima uz potporu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je doprinos održivom razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života kroz razmjenu znanja i iskustava. Projekt želi izgraditi kapacitete i kompetencije nastavnika i ravnatelja kako bi se oblikovala demokratska škola kao mjesto izgradnje održive i demokratske lokalne zajednice.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.