Projekti

Učimo ih za njihovu budućnost

Projekt “Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja:ica i ravnatelja:ica u izgradnji održive i demokratske škole” ima za cilj doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života kroz razmjenu znanja i iskustava. Izgradnjom kapaciteta i razvijanjem kompetencija nastavnika:ca i ravnatelja:ica gradimo kvalitetno obrazovanje i ulažemo u lokalnu zajednicu.

Tijekom provedbe projekta provest će se nekoliko obrazovnih programa kao podrška i osnaživanje učitelja:ica i ravnatelja:ica u izgradnji održive i demokratske škole u kojoj učenici razvijaju društvene i građanske kompetencije i daju svoj doprinos lokalnoj zajednici. Projekt će podržati postojeće inicijative lokalnih i regionalnih samouprava u području uvođenja i provođenja Građanskog odgoja i obrazovanja. Projekt će se provoditi u Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Rijeci.

Nositelj projekta je Forum za slobodu odgoja, a partneri su Krapinsko-zagorska županija, Grad Rijeka, GONG, Centar za mirovne studije i Verein MUNTERwegs iz Švicarske.

U prvom dijelu projekta održat će se program stručnog usavršavanja i pripreme odgojno-obrazovnih radnika iz Krapinsko-zagorske županije za provedbu građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti. Nakon toga će se održati dodatne edukacije za sve odgojno-obrazovne radnike iz Krapinsko-zagorske županije i Grada Rijeke koji su završili program stručnog usavršavanja i koji već provode građanski odgoj i obrazovanje.

 

Pregled napravljenog na projektu možete naći u ovoj prezentaciji.

 

Iduća faza provedbe projekta je intenzivniji rad s odabranim odgojno-obrazovnim radnicima:ama kako bi postali mentor:ice i potpora drugim kolegama iz Županije i Grada. Usporedno će se provoditi i ekstenzivni program stručnog usavršavanja za ravnatelje:ice s područja Županije i Grada. Na temelju javnog poziva odabrani ravnatelji:ice sudjelovat će u prvog generaciji novog programa Foruma za slobodu odgoja – “Akademija za ravnatelje”.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Stajališta izražena u dokumentu isključiva su odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Tijek i rezultate projekte možete pogledati u ovoj prezentaciji.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

30. ožujka 2019. – 30. svibnja 2021.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta
Forum za slobodu odgoja

Partneri
Krapinsko-zagorska županija
Grad Rijeka
Gong
Centar za mirovne studije
Verein MUNTERwegs

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.