Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Prijavite se za sudjelovanje u edukaciji „Škole zajedništva / Школи спільнот – kako podržati inkluziju učenika i učenica iz Ukrajine” u Varaždinu i Splitu

Podijeli

Ako radite s učenicima i učenicama iz Ukrajine, pozivamo vas da se uključite u edukaciju „Škole zajedništva / Школи спільнот – kako podržati inkluziju učenika i učenica iz Ukrajine”.

Veliki interes za edukaciju koja danas počinje u Zagrebu potvrdio nam je koliko je odgojno-obrazovnim radnicima i radnicama potrebna podrška u novonastaloj situaciji u kojoj su se našli nakon što su njihove škole počeli pohađati učenici i učenice iz Ukrajine. Stres, trauma, gubici i tugovanje; razvoj otpornosti (ali i kako učitelji:ce mogu sebe osnažiti u ovoj situaciji), te poučavanje i vrednovanje inojezičnih učenika:ca dio su tema koje ćemo obuhvatiti edukacijom, a upravo su te teme odgojno-obrazovni radnici u analizi potreba u lipnju istaknuli kao one oko kojih im treba najveća podrška.

Edukacija će se održati 27. i 28. 10. u Varaždinu te 3. i 4. 11. u Splitu u sklopu jednogodišnjeg projekta „Škole zajedništva / Школи спільнот” koji Forum provodi uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Proučite detalje Poziva te se prijavite putem Prijavnog obrasca.

Pozivamo na prijavu i odgojitelje koji rade s djecom iz Ukrajine te sve zainteresirane za temu inkluzije jer vjerujemo da ova edukacija može obogatiti rad svih koji rade s djecom iz Ukrajine, inojezičnim učenicima, ali i svim ranjivim skupinama.

Svi detalji o projektu te materijali koji su do sad razvijeni (Priručnik s dvojezičnim nastavnim pripremama za osnovne te za srednje škole i  tri video-predavanja) dostupni su na mrežnoj stranici Foruma.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.