[ODRŽANO] Za odgojno-obrazovne djelatnike i djelatnice škola Grada Zagreba: Sudjelujte u edukacijama „Kutija promjene” i „Oboji svijet”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sigurni smo da sa svojim učenicima i učenicama već marljivo radite na raznim kreativnim radovima koje ćete i ove godine poslati na nama najdraži i najvažniji kreativni natječaj Oboji svijet.

No ove godine naš kreativni natječaj postaje dijelom šire priče, točnije postaje dijelom projekta Oboji svijet! – misli, odluči, djeluj, uključi koji provodimo do kraja godine uz podršku Grada Zagreba.

Osim simboličnih nagrada za najbolje odabrane kreativne radove iz cijele Hrvatske, Grad Zagreb će osigurati i dvije edukacije za odgojno-obrazovne djelatnike i djelatnice iz zagrebačkih škola: Kutija promjene i Oboji svijet, kako bi oni još kvalitetnije sa svojim učenicima i kolegicama mogli raditi na temama prihvaćanja različitosti, na poticanju kreativnog i kritičkog promišljanja, te na temama rodne ravnopravnosti.

KUTIJA PROMJENE – glavni fokus ove edukacije je na jačanju učiteljskih kompetencija u osmišljavanju i provedbi koraka kako bi se postigao ravnopravniji pristup prema djevojčicama i dječacima u svoj svojoj raznolikosti i to u pet glavnih područja škole: kurikuluma, upravljanja školom, školskoj kulturi, izgledu škole te u području lokalne zajednice i suradnje s obiteljima. Važan dio seminara je i upoznati polaznike:ce s tim kakvu ulogu ima rodna ravnopravnost u društveno-političkom i obrazovnom kontekstu, na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini. Polaznici:e će nakon sudjelovanja u edukaciji provoditi aktivnosti sa svojim učenicima:ama uz podršku Forumovih stručnjakinja. Za ovu se edukaciju prijavite putem e-obrasca do 13. studenoga. Edukacija će se održati 22. studenoga 2022. u Učeničkom domu Marije Jambrišak u Zagrebu.

OBOJI SVIJET – Kako s učenicima i učenicama govoriti o različitostima? Na koji način prihvaćanje različitosti utječe na smanjivanje predrasuda i stereotipa? Kako poticati kreativno razmišljanje? Kako učenike:ce osnažiti da budu glasnici tolerancije, poštivanja različitosti i solidarnosti i kulturnoga razumijevanja? Edukacija „Oboji svijet“ daje odgovore na ova pitanja, ali i nudi dodatna znanja i metode odgojno-obrazovnim djelatnicama i stručnjacima u radu s djecom i mladima o uvođenju kreativnosti u nastavu kao jedne od ključnih elemenata procesa učenja. Za ovu se edukaciju prijavite putem e-obrasca do 15. studenog. Edukacija će se održati 25. studenoga 2022., također u Učeničkom domu Marije Jambrišak u Zagrebu.

Sudjelujte u našem kreativnom natječaju Oboji svijet, iskoristite priliku za stručno usavršavanje u navedenim temama te budite još bolji mentori i mentorice svojim učenicima i učenicama  – kako tijekom trajanja kreativnog natječaja, tako i tijekom njihova odrastanja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.