Search
Close this search box.

Projekti

Oboji svijet! – misli, odluči, djeluj, uključi

Jedan od prioriteta našega društva je pružiti djeci i mladima priliku za odrastanje, sazrijevanje i ostvarivanje u što zdravijoj i poticajnijoj okolini. Pitanje obrazovanja nije samo pitanje jednakog pristupa obrazovnim prilikama, već i aktivnoga sudjelovanja djece u životu (obitelji, škole, zajednice i društva u cjelini) što direktno utječe na njihov osobni i socijalni razvoj, promicanje međusobnog razumijevanja, tolerancije, empatije, njegovanja osjećaja društvene i građanske odgovornosti i aktivne participacije u društvu. A uloga odgojno-obrazovnih djelatnika i djelatnica je da podrže djecu u razvoju upravo tih znanja te da steknu vještine potrebne za formiranje, izražavanje i obrazlaganje svojih stavova te da aktivno slušaju i uvažavaju stavove drugih.

Projekt „Oboji svijet! – misli, odluči, djeluj, uključi“ koji je započeo s implementacijom u srpnju i trajat će do kraja prosinca 2022. godine, obuhvaća nekoliko povezanih i održivih projektnih aktivnosti koje će promicati rodnu ravnopravnost, socijalnu uključenost, teme vezane za integraciju i prihvaćanje različitosti; koje će pridonijeti razvoju demokratskih načela i aktivnoga građanstva, unaprijediti životne vještine djece i mladih te poticati njihovu kreativnost i stvaralaštvo.

Planirane aktivnosti su:

  • poziv školama diljem Hrvatske na uključivanje u kreativni natječaj Oboji svijet i promocija tema natječaja
  • edukacijski paket Oboji svijet (stručno usavršavanje Kutija promjene i Oboji svijet) za koordinatore:ice kreativnog natječaja u zagrebačkim školama: 2 edukacije za 40 sudionika:ca; radionice s učenicima:ama
  • odabir najboljih kreativnih radova s najboljim porukama iz cijele Hrvatske te promocija radova i poruka

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Vanja Kožić Komar, vkozic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

srpanj 2022. – prosinac 2022.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta:
Forum za slobodu odgoja

Partneri:
Pravobranitelj za djecu RH
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.