Projekti

CANDIICE: Creative approaches to new democracy through innovative inclusive citizenship education

Projekt CANDIICE je trogodišnji Erasmus+ projekt započeo 2019. godine s ciljem prikupljanja i izrade materijala za škole koji kroz inovativan i kreativan pristup žele pružiti znanja učenicima od vrtića do fakulteta iz različitih područja inkluzivnog i građanskog obrazovanja.

Cilj projekta je istražiti na koji način učenje možemo učiniti efikasnijim i uključivijim korištenjem kreativnih, umjetničkih i iskustvenih metoda. Cilje je svima onima koji rade s djecom i mladima u formalnom ili neformalnom obrazovanju pružiti: aktivnosti i materijale koje mogu koristitiu radu s učenicima; ponuditi ideje, pitanja i koncepti koji služe razvijanju kritičkog mišljenja; razvoati edukacijeks eprograme namijenjene odgojno – obrazvnim radnicima i radnicama; pružiti resurse za edukatore koji će obučavati odgojno – obrazovne radnike u formalnom i neformalnom obrazovanju (eng. Training for trainers).

Primjeri aktivnosti za rad u razredu: https://candiice.com/learning-activities/

Web stranica projekta

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Eli Pijaca Plavšić, epijaca@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. listopada 2019. – 1 listopada 2022.

PROVODITELJI:

Nositelj projekta
School Development Support Agency, Velika Britanija

Partneri
EUROSOC#DIGITAL GmbH, Njemačka
Les Tetes De L’art, Francuska
Forum za slobodu odgoja, Hrvatska
Universidade Nova De Lisboa, Portugal

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.