Projekti

I ja znam, i mene se pita: program osnaživanja učenika i učenica za aktivniju participaciju u školi i lokalnoj zajednici

S početkom godine započeo je i naš projekt  I ja znam, i mene se pita – program osnaživanja učenika_ca za aktivniju participaciju u školi i lokalnoj zajednici”, koji Forum provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu s Tehničkom školom Virovitica i X. gimnazijom „Ivan Supek” u Zagrebu.

Iako nas je novonastala situacija privremeno spriječila da aktivnosti provedemo na način koji smo planirali, uz veliku podršku partnerskih škola projektne aktivnosti uspješno se realiziraju, a veliki angažman učenica i učenika nam poručuje da je njihov glas i dalje važan i žele da ih se čuje.

Nakon fokus grupa održanih s učenicima i učenicama partnerskih škola, gdje su s nama podijelili svoje brige, izazove, planove, ideje…, uslijedile su edukacije na kojima su učenici i učenice imali priliku promišljati o komunikaciji, timskom radu, pokretanju promjena, kreativnosti i aktivizmu, što je rezultiralo osmišljavanjem učeničkih projekata i pokretanjem pozitivnih promjena u školi.

Učenice i učenici trenutno provode projekte u svojim školama, a o krajnjim rezultatima će nas informirati na online okruglom stolu krajem studenog. Vjerujemo kako je ovaj projekt samo početni „vjetar u leđa” mladim ljudima koji će nastaviti s osluškivanjem svojih potreba i potreba ljudi u svojoj sredini te biti pokretači pozitivnih promjena.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Vanja Kožić Komar vkozic@fso.hr
Marina Brkić mbrkic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

1. siječnja 2020. – 31. prosinca 2020.

PROVODITELJI:

Nositelj
Forum za slobodu odgoja

Partneri
X. gimnazija „Ivan Supek“ u Zagrebu
Tehnička škola Virovitica

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.