Search
Close this search box.

Projekti

Oboji svijet! – bojama ravnopravnosti

Projekt „Oboji svijet! – bojama ravnopravnosti“ koji je započeo s implementacijom u rujnu i trajat će do kraja veljače 2024. godine, obuhvaća nekoliko povezanih i održivih projektnih aktivnosti koje će promicati rodnu ravnopravnost, socijalnu uključenost, teme vezane za integraciju i prihvaćanje različitosti; koje će pridonijeti razvoju demokratskih načela i aktivnoga građanstva, unaprijediti životne vještine djece i mladih te poticati njihovu kreativnost i stvaralaštvo.

Jedna od aktivnosti ovog projekta je i već naširoko poznat Oboji svijet kreativni natječaj kojim Forum već niz godina obilježava Međunarodni dan tolerancije. I ove godine pozivamo učenike i učenice da na razne kreativne načine oboje svijet bojama uključivosti, pravičnosti, raznolikosti i ravnopravnosti i to 13. godinu zaredom! Do sada je u ovom kreativnom natječaju sudjelovalo oko 12000 učenika i učenica, uz podršku 2200 mentorica i mentora, s gotovo 5200 kreativnih radova: video filmova, stripova, fotografija, likovnih radova, autorskih pjesama, priča i pjesama, školskih projekata. Radove prošlogodišnjih natječaja možete pogledati ovdje: Oboji svijet 2021 i Oboji svijet 2022.

Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, kao partner u projektu, dat će svoj doprinos u odabiru kreativnih radova, a partnerske škole Industrijska strojarska škola i Osnovna škola Stenjevac u promociji i provedbi seminara Oboji svijet.

U nastavku donosimo sve planirane aktivnosti projekta:

  • poziv školama diljem Hrvatske na uključivanje u kreativni natječaj Oboji svijet i promocija tema natječaja
  • seminar Oboji svijet za koordinatore:ice kreativnog natječaja u zagrebačkim školama: za 20 sudionika:ca; radionice s učenicima:ama
  • odabir najboljih kreativnih radova s najboljim porukama iz cijele Hrvatske te promocija radova i poruka

 

Projekt „Oboji svijet! – bojama ravnopravnosti” provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo, Odjela za promicanje ljudskih prava i civilno društvo.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Vanja Kožić Komar, vkozic@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

rujan 2023. – veljača 2024.

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.