Društvo prilagođeno klimatskim promjenama – rezultati projekta “Metar do bolje klime”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Krajem listopada održan je posljedni partnerski sastanak te smo time obilježili završetak projekta “Metar do bolje klime.”

Posljednje tri godine smo bili dio konzorcija u kojem smo pod vodstvom organizacije DOOR surađivali na projektu Metar kroz koji je utemeljena tematska mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj.

Svoj doprinos glavnom cilju projekta: uspostavljanje trajne tematske mreže kapacitiranih organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave i znanstveno-istraživačkih institucija koja će uključivanjem u sve faze razvoja javnih politika doprinijeti tranziciji u niskougljično društvo prilagođeno klimatskim promjenama bez energetskog siromaštva ostvarili smo kroz naredne aktivnosti i rezultate:

Nadalje, utemeljena je tematska mreža čije su članice organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave te istraživačke institucije koja će nastaviti s djelovanjem kroz inovativne metode, na temelju znanstvenih istraživanja kako bi pronašla rješenja za suzbijanje problema klimatskih promjena i energetskog siromaštva. Također, oblikovana je i online Knjižnica koja sadrži bazu podataka i publikacija relevantnih za ovo područje.

Iako je sam projekt tematske mreže ‘Metar do bolje klime’ ovime završen, mreža nastavlja s djelovanjem a svoje znanje možete širiti čitanjem naših publikacija.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj članak izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.