Forum za slobodu odgoja sudjelovao u Community Resilience Forumu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U Beogradu se 20. i 21. listopada 2021. održao “Community Resilience Forum” u organizaciji “Technical Assistance to Civil Society Organisations in the Western Balkans and Turkey” (EU TACSO 3).

Ovaj Forum organiziran je na regionalnoj razini kako bi se olakšalo učenje, razmjena i rasprava među organizacijama civilnog društva kao i zajedničko razmišljanje o otpornim oblicima aktivizma, osobito u kriznim okolnostima.

Forum za slobodu odgoja sudjelovao je u ovom Forumu, točnije u panelu “Strengthening and mobilising – how to support communities to recover when everything falls apart”.

Na tom panelu, Mario Bajkuša, direktor razvoja i programa, predstavio je aktivnosti koje je Forum za slobodu odgoja provodio na početku pandemije tj. tijekom prve polovice 2020. kao i aktivnosti podrške školama na početku školske godine 2020./21., prve cjelovite školske godine u epidemiji.

Kako je nakon toga dio Hrvatske bio pogođen razornim potresom nakon kojeg se pokazala potreba osnaživanje školskih procesa koji doprinose mentalnom zdravlju zajednice kroz projekt “Škole podrške” koji se provodi u suradnji s UNICEF-om.

Na kraju, predstavljeni su i novi materijali Foruma za slobodu odgoja vezani za stvaranje (školskog) prostora gdje se glas učenika ne samo čuje već i sluša, a čime se stvaraju kvalitetni temelji (buduće) otpornosti zajednice.

Detaljniji izvještaj o Forumu potražite na mrežnim stranicama projekta TACSO.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.