Projekti

Oboji svijet tolerancijom

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije započelo je 2011. godine projektom Oboji svijet šarenim bojama tolerancije.

Tada malen, ali entuzijastičan projekt potaknuo je učenike da razmišljaju o toleranciji, nenasilju, mirnom rješavanju sukoba i konstruktivnom načinu djelovanja u svojoj okolini. Ideja širenja pozitivnih poruka i konstruktivnog djelovanja je ostala središnja misao ovog projekta i narednih godina.

Njegov početak je obilježen akcijama povodom Međunarodnog dana tolerancije u kojima su učenici osnovnih i srednjih škola građanima dijelili poruke o toleranciji. Kako je vrijeme odmicalo, u projekt je uveden kreativni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola koji sada obuhvaća škole iz cijele Hrvatske.

Na natječaj godišnje stigne nekoliko stotina radova, a najbolji bivaju izloženi u Knjižnicama grada Zagreba gdje ih razgledaju brojni posjetioci.

Središnji događaj posljednjih godina je postala priredba Oboji svijet! koja se tradicionalno održava povodom Međunarodnog dana tolerancije gdje učenici predstavljaju radove poslane na natječaj i govore kako na pozitivan način djeluju u svojoj okolini.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.