Projekti

Oboji svijet bojama tolerancije: učiti demokraciju i toleranciju

U mjesecu listopadu 2015. započela je provedba projekta Oboji svijet! bojama tolerancije – učiti demokraciju i toleranciju.

Kroz projekt će se osnaživati uloga djece i mladih u aktivnom građanstvu, zagovaranju ljudskih prava i demokratskih načela, nenasilne komunikacije i dijaloga. Analizom dječje perspektive ljudskih prava kroz radove koji su pristigli na natječaj „Oboji svijet!“ u 2014. i 2015. godini (stavovi 1000 djece iz cijele Hrvatske), radionicama za djecu i mlade u dvije županije (Grad Zagreb i Koprivničko-križevačka županija), natječajem i nacionalnom kampanjom Oboji svijet! šarenim bojama tolerancije koja se tradicionalno održava već 5 godina za redom te Edukacijskim programom za ljudska prava, demokraciju, aktivno građanstvo i toleranciju za nastavnike i stručne suradnike iz navedenih županija osigurat će se prijenos znanja, vještina te osvještavanje sudionika a posljedično i društva o važnosti nenasilne komunikacije, ljudskih i dječjih prava, kritičkog mišljenja, socijalne osjetljivosti, samosvijesti, tolerancije i dijaloga.

U projektu sudjeluju Osnovna škola Miroslava Krleže iz Zagreba te Osnovna škola „Đuro Ester“ iz Koprivnice kao partneri, a projekt financijski podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.