Projekti

Entrepreneurship School for Youth Workers: Empowering for Combating Unemployment of Youth in Local Communities

Osposobljavanje „Entrepreneurship School for Youth Workers – Empowering for Combating Unemployment of Youth in Local Communities“ projekt je kojemu je cilj okupiti 25 osoba koje rade s mladima iz četiri zemlje Europske unije – Grčke, Portugala, Irske i Hrvatske. Na treningu će svaki od sudionika unaprijediti svoje vještine vezane uz poduzetnost, komunikaciju, rad u timu i samozapošljavanje, a sve to će moći primijeniti u radu s mladima i u radu svoje organizacije općenito.

Na treningu će sudionici uvježbavati i steći nova znanja i vještine iz područja poduzetnosti, pretvaranja ideje u djelo, poticanja mladih na aktivan angažman, komunikacije i drugih praktičnih vještina koji će unaprijediti njihov rad. Cjelokupni trening obuhvaćat će usvajanje niza znanja i vještina koje će osobe koje rade s mladima moći prenijeti na mlade i na taj način će i oni postati inicijatori društvenih promjena u svojim zajednicama.

Dugoročni cilj projekta je unaprijediti komunikacijske i poduzetničke vještine i sposobnosti sudionika, kako bi bili potpora mladima i potaknuli ih da postanu inicijatori društvenih promjena u svojim lokalnim zajednicama te kako bi pokrenuli proces zapošljavanja i pretvaranja ideja u akcije. Specifični ciljevi projekta su opskrbiti sudionike novim vještinama, znanjima, tehnikama i alatima koji će im pomoći u daljnjem radu s mladima i kako bi ih potaknuli na pretvaranje svojih ideja u djelo i kako bi im se razvile vještine poduzetnosti, što obuhvaća komunikacijske, prezentacijske, organizacijske vještine, ali i niz znanja važnih za funkcioniranje u budućem poslu i radu u poslovnom okruženju.

Osposobljavanje će se održati na Njivicama, na otoku Krku, u periodu od 28. rujna do 7. listopada 2015. godine. Nakon završenog osposobljavanja, napravit će se i kratka brošura s ključnim nalazima dobivenim na treningu koja će biti objavljena i diseminirana na stranicama Foruma, projektnih partnera te drugih stranica. Publikacija će biti napisana na engleskom jeziku i biti dostupna za preuzimanje svim osobama aktivnima u radu s mladima na području Europske unije i drugih zemalja.

Projekt financira Europska komisja kroz program Erasmus+ (Mobilnost osoba koje rade s mladima), a kojega u Hrvatskoj administrira Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Ova podstranica predstavlja isključivo mišljenja autora te se Nacionalna Agnecija te Komisija ne mogu smatrati odgovornima za bilo koji sadržaj koji se u njemu nalazi. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Foruma za slobodu odgoja.

 

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.