Projekti

Kompetencije za kulturu demokracije u akciji: demokratske kompetencije u digitalnom dobu

U prosincu 2016. godine započeli smo s provedbom projekta „Kompetencije za kulturu demokracije u akciji: demokratske kompetencije u digitalnom dobu“, čiji je nositelj organizacija Antikomkplex iz Češke. Forum za slobodu odgoja je partner na projektu, zajedno s drugih šest zemalja: Češkom, Armenijom, Bjelorusijom, Bugarskom, Rumunjskom i Srbijom.

Projekt financira Vijeće Europe i Europska unija.

Opći cilj projekta je implementirati niz indikatora iz Okvira kompetencija za kulturu demokracije (eng. Framework of Competence for Democratic Culture, CDC), a koji se odnose na medije i društvene mreže.

U razdoblju do 30. rujna 2017. godine svaka zemlja će izraditi nacionalno izvješće o tome kako su kompetencije za demokratsku kulturu uvedene u hrvatski obrazovni sustav. Osim toga, organizirat će se dvije fokus grupe s nastavnicima i edukatorima u području obrazovanja odraslih kako bi se saznali njihovi stavovi vezani za kompetencije za demokratsku kulturu, ali i za korištenje medija i društvenih mreža od strane mladih.

Na temelju saznanja iz fokus grupa, organizirat će se i edukacije nastavnika, u koje će biti uključeno 50 učitelja i učiteljica iz cijele Hrvatske. Na kraju, izradit će se i pozicijski dokument koji će uključivati sažetak nacionalnog konteksta te prijedloge i preporuke za nadležna tijela o uvođenju kompetencija demokratske kulture u obrazovni sustav.

Više informacija o Okviru Kompetencija za kulturu demokracije možete pronaći na ovoj poveznici. Osim toga, informacije o projektu možete pratiti i na stranicama Vijeća Europe, a kojima možete pristupiti ovdje.

 

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.