Projekti

Stipendije

Stipendije za učenike srednjih škola jedan su od najstarijih programa Foruma za slobodu odgoja. Prva generacija učenika i učenica provela je svoje školovanje tijekom školske godine 1992./1993. Kroz program do sada prošlo preko 150 učenica i učenika koji su proveli jednu godinu u Velikoj Britaniji ili Sjedinjenim Američkim Državama.

Do 2014. godine program se provodio u suradnji s britanskom neprofitnog organizacijom The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (HMC) i američkom organizacijom American Secondary Schools for International Students and Teachers. Od 2014. godine program se provodi samo u britanskom dijelu.

Natječaj za izbor stipendista objavljuje se tijekom listopada, a na natječaj se mogu prijaviti učenici srednjih škola koji u tekućoj školskoj godini pohađaju drugi razred srednje škole. Nakon dostavljene prijave i ispita engleskog jezika, svi kandidati koji su zadovoljili sudjeluju u razgovoru s predstavnicima programa. Rezultati Natječaja se objavljuju u veljači ili početkom ožujka.

Za svaki natječajni ciklus objavljuje se poseban tekst Natječaja kao i sva popratna dokumentacija koju možete naći na ovim stranicama.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.