Projekti

Učenjem do kvalitetnijeg mentorstva

U okviru Programa za cjeloživotno učenje, potprogram Grundtvig, Forum za slobodu odgoja kao partner sudjeluje u projektu „Učenjem do kvalitetnijeg mentorstva“ (Learning to be a good mentor). Nositelj projekta je nevladina organizacija Consortiul International LSDGC iz Rumunjske. Na projektu još sudjeluju partnerske organizacije iz Švicarske, Njemačke, Litve, Italije, Noveške i Slovačke.

Projekt je započeo 1. kolovoza 2013. i završava 30. rujna 2015.

Dvogodišnjim projektom će se pripremiti  ljudski i pedagoški potencijali kako bi partnerske organizacije mogle uspostaviti učinkovite programe mentorstva. Programima mentorstva osnažit će se odrasli i mladi (umirovljenici, nezaposleni, studenti) za odgovoran doprinos zajednici u kojoj žive. Osigurat će se obrazovne mogućnosti odraslima (mentorima i trenerima mentora) za kvalitetniju podršku neformalnom obrazovanju. Kroz projekt će partnerske organizacije kreirati trenerske programe za mentore za svaku zemlju, posebno uzimajući u obzir njezine potrebe i različitosti, te priručnik za mentore i koordinatore programa mentorstva.

Ishodi projekta će uključivati rezultate analiza postojećih  programa mentorstva za obespravljene grupe u partnerskim zemljama, zajednički okvir i smjernice za jačanje programa mentorstva za trenere mentora, te će se razviti osam prilagođenih trenerskih programa.

Rezultati i analize projekta bit će diseminirani svim relevantnim i zainteresiranim dionicima kako bi mogli nastaviti rad u svojim sredinama prema modelima mentorskih treninga.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

TRAJANJE PROJEKTA:

PROVODITELJI:

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.