Projekti

Program stipendija

The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (HMC) iz Velike Britanije i Forum za slobodu odgoja surađuju od školske godine 1995./1996. u provedbi programa stipendija za srednjoškolske učenike i učenice iz Hrvatske.

Cilj programa je omogućiti obrazovanje mladih iz Hrvatske u prestižnim srednjim školama Velike Britanije, upoznavanje s drugim kulturama, učenje jezika te otvaranje širokog spektra mogućnosti za daljnje obrazovanje, razvijanje novih kompetencija zahvaljujući individualnom pristupu i drugačijem konceptu rada u školama HMC mreže.

Natječaj se redovito raspisuje u listopadu tekuće godine, a otvoren je do studenog. Na natječaj se mogu prijaviti učenici koji u tekućoj školskoj godini pohađaju drugi razred srednje škole te moraju biti odlični ili vrlo dobri učenici. Učenici i učenice nakon predanih prijava prolaze ispit engleskog jezika, te sudjeluju u razgovoru s predstavnicima HMC programa iz Velike Britanije.

Sve informacije o programu možete saznati u godišnjim vodičima koji su objavljeni uz poziv, a mogu se naći u člancima niže na ovoj mrežnoj stranici ili nas kontaktirajte za više informacija.

VODITELJ:ICA PROJEKTA:

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr

TRAJANJE PROJEKTA:

program se provodi od 1992. godine

PROVODITELJI:

Nositelj programa
Headmasters’ and Headmistresses’ Conference

Administrator programa u Hrvatskoj
Forum za slobodu odgoja

MREŽNA STRANICA PROJEKTA

UZ PODRŠKU:

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.